Онлайн TV FM радіо FM пауза

Покинуті гнити багатоповерхівки: тисячі китайців постраждали через кризу на ринку нерухомості. Відео

Новини

Чисте повітря й мальовнича набережна здавалися китаянці Сюй надто прекрасними, щоби бути правдою. Проте вона ризикнула вкласти гроші в будівництво багатоповерхівки в Гуйліні на півдні Китаю. Тепер про це шкодує.

Жінка купила житло на початку 2019 року. Тоді забудовник продавав нерухомість за ціною 6000 юанів за метр квадратний. Це 850 доларів. Спершу будівництво йшло повним ходом. Але в червні 2020-го компанію звинуватили в незаконному зборі коштів і заарештували все майно. Будівництво припинилося.

Сюй купувала квартиру для сина. Сподівалася, що він одружиться й відкриє в Гуйліні бізнес. Тепер син і чоловік з нею не спілкуються. Жінка вже пів року сама живе в цій багатоповерхівці. Усередині немає ні водопроводу, ні газу, лише голі стіни й дірки замість розеток. Такі новобудови в Китаї називають «гнилими».

Така ситуація в усьому Китаї. Попит на нерухомість стрімко падає. Через пандемію в китайців знизилися доходи. Забудовники розоряються або відмовляються від збиткових проєктів. Водночас 90 % покупців вносять частину коштів за квартиру до закінчення будівництва. У результаті втрачають гроші, але все ще мусять виплачувати іпотеку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua