Онлайн TV FM радіо FM пауза

Похорон екс-прем’єра Сіндзо Абе в Японії: приїхали голови держав та урядів. Відео

Новини

Квіти, молитви та залп із 19 гармат. Так у Японії відбувся державний похорон екс-прем’єра Сіндзо Абе. На церемонію запросили 4300 поважних гостей із різних країн. Серед них 34 чинних і 14 колишніх голів держав.

Попрощатись із вбитим політиком прибула віце-президент США Камала Гарріс, прем’єр Індії Нарендра Моді, прем’єр-міністри Австралії, Сінгапуру, Південної Кореї, голова Європейської ради Шарль Мішель та інші. Голова уряду Японії виголосив прощальну промову.

Сіндзо Абе вбили на передвиборчому мітингу 8 липня. У нього вистрілив чоловік, який звинувачував екс-прем’єра у зв’язках із Церквою об’єднання. За словами нападника, релігійна організація розорила його родину. Після цього в Японії почали викривати зв’язки між церквою та законодавцями з правлячої Ліберально-демократичної партії, яку колись очолював сам екс-прем’єр.

Варто зазначити, що похорон Абе став у Японії першим державним за останні 55 років. Він коштував скарбниці 11,5 мільйона доларів США. Зрештою не обійшлося без вуличних протестів. Проте заходи все одно відбулися.

Попрощатися з Абе прийшли тисячі японських громадян. Люди вишикувалися в чергу рано-вранці. Стоять по три години, щоби покласти квіти до тимчасового меморіалу та помолитися.

Сіндзо Абе двічі був прем’єр-міністром. Перший раз рівно рік, другий – вісім років. Він обіймав цю посаду найдовше в історії країни.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua