Онлайн TV FM радіо FM пауза

Власникам нерухомого майна прийдеться сплатити податок: названі терміни. Відео

Новини

Через два місяці громадяни, які отримають повідомлення-рішення про нараховані суми майнових податків, матимуть 60 днів, щоб сплатити їх.

Про це інформують у Державній податковій службі в Івано-Франківській області.

Податок на житлову нерухомість сплачують фізичні особи – власники, якщо площа житла перевищує встановлений ліміт: для квартир – 60 кв.м, для приватних будинків – 120 кв.м.

Уже через 2 місяці громадяни отримають повідомлення-рішення про нараховані суми майнових податків. Йдеться про квартири, площею понад 60 квадратних метрів та приватні будинки – понад 120 квадратних метрів. Якщо у власності особи є і квартира, і будинок, оподатковується площа, яка перевищує 180 квадратних метрів від загальної.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у 2021-му році нараховується за ставками, які діяли у 2020-му році. До прикладу, в місті Івано-Франківськ прийнято ставку в розмірі 0,5 відсотка, що становить 23 грн 61 коп. за квадратний метр.

Податок на нерухомість за березень 2020-го року не нараховуватиметься, запевняють у ДПС.

Громадянам, які змінили свою податкову адресу необхідно повідомити про це податкову інспекцію. Адже, неотримання повідомлення-рішення про сплату майнових податків не означає, що він не нараховуватиметься і що його не потрібно буде сплачувати. А в разі виникнення боргу, нараховуватимуться штрафні санкції та пеня.  

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua