Онлайн TV FM радіо FM пауза

П’ятсот венеціанських гондол взяли участь у популярній регаті “Вогалонга”

unnamed 7 - П'ятсот венеціанських гондол взяли участь у популярній регаті "Вогалонга" - rai.ua Новини

П’ятсот венеціанських гондол узяли участь у популярній регаті «Вогалонга». Зазвичай вона приваблює до Венеції веслярів з усього світу. Але цього року тут здебільшого італійці.

Правила теж дещо змінилися. Нині брати участь можуть лише традиційні гондоли. А раніше виступали на гребних човнах різних типів. Кількість суден доходила до 2000.

Маршрут теж скоротили з 30 до 20 кілометрів. Глядачів небагато. Ті, хто зібрався уздовж каналів, підтримують веслярів оплесками. Утім, переможців у регаті не буде. Це не змагання, а просто видовищна подія.

Торік через пандемію регату не проводили. Для жителів Венеції відновлення заходу дуже важливе. Цієї весни місто відсвяткувало 1600-річчя з дня заснування.

Регата «Вогалонга» вперше пройшла в 1974 році. Тоді організатори хотіли відродити венеціанські традиції, а також захистити місто від моторних суден, які наганяють великі хвилі. А тепер це просто видовищне свято, що дає змогу помилуватися місцевими традиційними човнами

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua