Онлайн TV FM радіо FM пауза

П’ядицький ліцей взяв участь у програмі “Навчай для України”. Відео

Новини

Вирішити проблему освітньої нерівності. Таку мету для себе обрала громадська організація «Навчай для України». Щоб зменшити розрив у навчальних результатах та довести, що місце народження не має визначати майбутнє дитини, організація залучає  молодь до вчителювання у школах маленьких населених пунктів.  Є у їх числі й П’ядицький ліцей, що на Коломийщині. 

Урок географії у П’ядицькому ліцеї,  що на Коломийщині, викладає учасниця проєкту «Навчай для України» Аліна Краєвська. Дівчина родом із Херсонської області, приїхала вчителювати на Прикарпатті пів року тому.  Каже, такі зміни для себе прийняла свідомо. Адже прагне зменшити розрив у навчальних результатах  школярів. Та довести, що місце народження не   визначає майбутнього дитини.

П’ядицький ліцей, каже його директор Віталій Костюк, постійно прагне розвитку та бере участь у різних проєктах. Й оминути «Навчай для України»  – не зміг.  

Будучи бакалавром за спеціальністю «Науки про землю», зізнається учасниця проєкту, ніколи не думала, що стане вчителькою.  Та нині, попри всі труднощі про прийняте рішення бути тут й надихати дітей – не шкодує.

Впродовж 2-х років, окрім викладання предмету відповідно до шкільної програми, вчителі-лідери проєкту «Навчай для України» організовують позакласну діяльність, щоб розширити кругозір школярів.  Наприклад, клуб настільних ігор чи гурток програмування.  

Цьогоріч прийом анкет на участь у програмі стартував 1-го лютого.  Стати учасником може кожен охочий, віком до 35-ти років, із наявним дипломом бакалавра та знаннями одного із шкільних предметів.

До слова, торік ГО «Навчай для України» залучила до вчителювання 26 молодих людей. І вже нині, у селах різних регіонів країни, вони навчають та надихають понад 7 тисяч дітей.  

А яка ваша реакція?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
rai.ua