Онлайн TV FM радіо FM пауза

Перлина Прикарпаття: 7 травня – день міста Івано-Франківськ

Новини

Івано-Франківськ відзначає день міста 7 травня. В цей день міський голова Руслан Марцінків вручив посмертні нагороди «Почесний громадянин міста». Також, відбулися благодійні заходи для мешканців Івано-Франківська.

Івано-Франківськ святкує 362-у річницю. Саме 7 травня 1662 року місту було надане Магдебурзьке право.

Івано-Франківськ – економічний і культурний центр Прикарпаття. Один із трьох головних центрів історико-географічного регіону Галичина. Назване 1962 року на честь Івана Франка, який уперше відвідав місто 1883 року. Раніше мало назву Станиславів.

місто з висоти пташиного польоту

«Івано-Франківську – перлині Прикарпаття – 362. Звичайно, місто – це передусім про людей, які тут живуть та щодня роблять його кращим. А найперше це про франківських Захисників та Захисниць, які боронять українську землю від московського загарбника, про самовідданих медиків, які щодня стоять на варті людських життів, у тому числі наших доблесних воїнів, вчителів, які поміж тривоги вчать наших дітей, волонтерів, які допомагають тим, хто цього зараз найбільше потребує. І цей перелік ще чималий, адже Івано-Франківськ – багатий на людей щирих, небайдужих до чужої біди, які готові прийти на допомогу»,-пише на своїй сторінці «Facebook» Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

Найвище звання в Івано-Франківську є «Почесний громадянин Івано-Франківська». Ним нагороджені посмертно Степан Бандера, Роман Шухевич, хлопці, які загинули з 2014 по 2021 рік. А сьогодні, 7 травня, нагороджували ще й тих, хто віддав свої життя у 2022 – 2024 роках.

«У День міста ми насамперед згадуємо тих, хто поліг за Україну. В цей день відслужили панахиду за нашими захисниками. На жаль, вони віддали найдорожче – своє життя, за те, щоб їхня рідна країна була вільною і продовжувала жити. В скорботі схиляємо голову перед жертовним Чином новітніх Героїв. Від імені Івано-Франківської громади низько вклоняюся всім рідним і близьким полеглих на війні Захисників та Захисниць»,- повідомив Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua