Онлайн TV FM радіо FM пауза

Печена цибуля й вежі з людей: в Іспанії проводять гастрономічний фестиваль. Відео

Новини

Білі нагрудники, чорні руки й повна зосередженість. Десять гурманів змагаються у швидкості поїдання улюбленої страви жителів іспанського містечка Вальс. Це печена цибуля під назвою кальсот.

Завдання суперників — очистити цибулю від обгорілої шкірки, мокнути в соус і, відкинувши голову, відправити її до рота. За 45 хвилин треба з’їсти якнайбільше. Такі змагання проводять щорічно під час гастрономічного фестивалю «Кальсотада».

Кальсот вирощують у кількох регіонах Іспанії та у Франції. Але його батьківщиною вважають місто Вальс провінції Таррагона. Кальсот схожий на цибулю-порей. Довжина білого стебла має сягати 20 сантиметрів.

А ось запечений кальсот, за переказами, з’явився завдяки одному роззявкуватому селянинові. Він смажив овочі на грилі й забув про них. Побачивши згорілу цибулю, не викинув, а очистив і з’їв. Виявилося, що біле стебло стало ніжним і солодкуватим.

Жителі Вальса так полюбили цю страву, що влаштовують на її честь ціле свято.

Уперше фестиваль печеної цибулі відбувся 40 років тому. Щороку він приваблює 35 тисяч відвідувачів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua