Іспанська паелья, можливо, навіть відоміша за храм Святого Сімейства в Барселоні. Її готують майже в усіх ресторанах Іспанії. І в багатьох вона асоціюється із морепродуктами. Але що таке справжня паелья?
Заведено вважати, що вперше цю страву почали готувати у Валенсії в епоху правління маврів. Завдяки загарбникам там почали вирощувати рис і шафран. Ці інгредієнти в паельї обов’язкові. Є сотні різних рецептів цієї страви.
У Барселоні традиційну паелью, як правило, подають у ресторанах, які далеко від туристичних маршрутів. Приходять туди місцеві жителі.
Торік у жовтні влада Валенсії надала паельї статус культурної спадщини провінції.
Новий статус паельї не означає, що тепер цією назвою не зможуть користуватися ті, хто готує її з морепродуктами. Просто валенсійці хочуть, щоб люди дізналися про їхні справжні кулінарні традиції.