Онлайн TV FM радіо FM пауза

Освіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях Перу

screenshot 12 7 - Освіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях Перу - rai.ua Новини

У джунглях Амазонії під кроною дерева прилаштувався справжній будинок. Від нього до землі — 32 метри. Піднятися нагору можна сходами зі 140 щаблів. Збудували такий будинок у перуанському регіоні Мадре-де-Дьйос. Він відомий великим різноманіттям дикої природи.

Незвичайний проєкт започаткувала місцева благодійна природоохоронна організація в партнерстві з освітньою онлайн-платформою та компанією, яка організовує туристичні подорожі.

«На спорудження будинку на дереві, пішло чотири місяці. 30 осіб працювали з п’ятої ранку до п’ятої вечора. Було важко», – розповів віцепрезидент природоохоронної організації Джей Джей Дюран.

Для будівництва використали багато повалених дерев. У будинку є сонячні панелі та супутниковий інтернет. Тут розташувався навчальний центр, шкільний кабінет та житлове приміщення з ванною кімнатою.

У центрі здобувають освіту молоді лісівники з-поміж корінних жителів.

«Цей будинок, напевно, одна з найвіддаленіших аудиторій у світі. Студенти тут не лише опановують навички, а й більше дізнаються про свою спільноту, про природу та землю, яку хочуть зберегти», – каже працівниця освітньої компанії Еліза Руні.

Корінні жителі часто ходять до школи лише до 11–12 років. Потім ідуть працювати — нелегально рубають ліс чи добувають корисні копалини. Захисники природи хочуть це змінити, наголошує Джей Джей Дюран.

«Якщо вони здобудуть ліпшу освіту, то в них з’явиться можливість виконувати іншу роботу. Вона дасть їм гроші на життя, і можна буде не рубати ліс».

У будинку на дереві можуть зупинитися туристи. Номер обійдеться в 1450 доларів за ніч.

Джунглі Амазонії називають «легенями планети». Це найбільший у світі тропічний ліс. Вирубування дерев під поля й будівництво завдало великої шкоди джунглям. Але вже ось як десять років воно сповільнюється. Так, торік ліси вирубували на 55 % менше, ніж роком раніше.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua