Онлайн TV FM радіо FM пауза

Острівець дикої природи приваблює тисячі людей у Бангкоку. Відео

Новини

Навіть серед кам’яних джунглів Бангкока можна ковтнути чисте повітря. У цьому маленькому зеленому оазисі оселилися десятки видів птахів. Послухати їхній спів і помилуватися гарними краєвидами щодня приходять 12 тисяч людей.

Лісопарк «Бенджакітті» з’явився ще в 90-х. До цього тут стояли фабрики. А недавно парк значно розширили. У ньому зберегли 1700 дорослих дерев і посадили ще 7000 молодих.

У парку багато ставків і заплав з острівцями, які імітують середовище водно-болотних угідь. Це водночас і природна система очищення стічних вод.

Серед дерев багато пішохідних стежок і велодоріжок. Сюди приходять бігати, займатися спортом, фотографувати птахів і просто відпочивати.

За офіційними даними, на одного жителя Бангкока припадає сім квадратних метрів зелених насаджень. До 2030 цей показник хочуть збільшити до десяти квадратних метрів. У межах цього проєкту й розширили парк «Бенджакітті». Але деякі експерти вважають, що важливо не лише збільшувати парки, а й створювати їх у всьому місті.

Також можна облаштовувати різноманітні вільні простори. Таким прикладом став міст, який збудували два роки тому і який так і не почали використовувати за призначенням.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua