Онлайн TV FM радіо FM пауза

Опозиційного мера Стамбула засудили до ув’язнення за «ображення». Відео

Новини

Опозиційного мера Стамбула засудили до двох років і семи місяців в’язниці за те, що він нібито образив представників влади. Водночас, згідно з опитуваннями, саме він міг перемогти президента Тайїпа Ердогана на майбутніх виборах.

Суд уважає злочином те, що Екрем Імамоглу назвав дурнями чиновників, які скасували результати виборів мера Стамбула у 2019 році.

Тоді Імамоглу переміг представника керівної «Партії справедливості й розвитку». Розрив був мінімальним. Президентська політична сила подала скарги через нібито численні порушення. Після цього результати анулювали й провели повторне голосування. Однак Імамоглу знову переміг, але вже зі значним відривом — 9 %.

Так він поклав край 25-річному правлінню керівної партії в найбільшому місті Туреччини.

Підставою для нинішньої справа стала заява, яку мер зробив після першої перемоги у 2019 році. Сам він виправдовує себе тим, що назвав чиновників дурнями після того, як таким же словом його схарактеризував міністр внутрішніх справ.

Імамоглу вже подав апеляцію. На час її розгляду він виконуватиме обов’язки мера. Однак є імовірність, що ця справа може позбавити його можливості балотуватися в президенти.

Водночас саме його називають найсильнішим кандидатом від шестипартійного опозиційного альянсу, який міг би перемогти Тайїпа Ердогана на виборах у червні 2023-го. Нинішній президент обіймає свою посаду з 2014 року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua