Онлайн TV FM радіо FM пауза

Один із найбільших у світі коралових рифів знайшли в Тихому океані. Відео

Новини

Один із найбільших коралових рифів нещодавно виявили в Тихому океані. Він простягається на три кілометри.

Зазвичай корали розмножуються на мілководді. Цей же розвивається на глибині від 35 до 70 метрів. Водночас на нього, схоже, не вплинула ні діяльність людей, ні зміна клімату. На вигляд він цілком здоровий, без ознак знебарвлення.

Корали знайшли біля берегів Французької Полінезії місцеві дайвери. Це було звичайне занурення. Уже наприкінці минулого року вони увійшли до складу дослідницької групи, щоб задокументувати знахідку.

Дійшли висновку, що риф не постраждав, бо росте на глибині. Але небезпека для нього все ж існує.

На дослідження рифу під водою загалом пішло коло 200 годин. Фотографувати риф, вимірювати й брати зразки було особливо складно на великій глибині.

Як показують дослідження, за останні 10 років у світі загинуло 14 % коралових рифів. Це сталося через різні чинники, зокрема через потепління Світового океану, що призводить до знебарвлення.

Учені сподіваються, що дослідження недавно виявленого рифу допоможе зрозуміти, наскільки глибоководні корали стійкі до зміни клімату й впливу людей.

А яка ваша реакція?
+1
27
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua