Онлайн TV FM радіо FM пауза

Одна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу. Відео

scott graham 5fnmwej4taa unsplash - Одна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу. Відео - rai.ua Новини

Молоді китайці шукають роботу на різних ярмарках вакансій. Проте кажуть, що гарні пропозиції знайти вкрай складно. Здебільшого пропонують 12-годинні зміни по шість днів на тиждень.

Випускник університету Чжан Байчуань постійно їздить зі свого рідного міста, що в провінції Хебей, до Пекіна й назад. Він відвідує ярмарки вакансій. Каже, що відправив уже понад тисячу резюме. А отримав лише одну пропозицію модератора прямої трансляції. Але вона йому не до вподоби.

Тепер він надіється на наступний сезон. Часто компанії розміщують нові вакансії після Нового року за місячним календарем.

23-річний молодик каже, що його влаштувала б зарплата в 5000 юанів на місяць. Це коло 700 доларів. Але компанія має оплачувати харчування та проживання. Утім, його непокоїть, що для цього він муситиме працювати по 12 годин шість днів на тиждень.

«Мені не подобається такий графік, але я розглядаю його як підстрахування, поки шукаю ліпші варіанти», – розповідає випускник університету, Чжан Байчуань.

Нині з Китаю надходять повідомлення про падіння економічних показників, хоча статистика від уряду, як і раніше, позитивна.

Крах великих компаній на ринку нерухомості завдав економіці КНР великого удару. Також зростає безробіття серед молоді.

Це дає роботодавцям великий вибір, через що зарплати зростають в’яло. Це також посилює побоювання, що Китаю буде складно збільшити внутрішній попит настільки, щоб стабілізувати зростання та вивести економіку з дефляції.

Торік у червні без роботи було понад 20 % китайців віком від 16 до 24 років. Новішої інформації влада довго не оприлюднювала.

Однак цього року з’явилися свіжі дані, але зі статистики виключили студентів коледжів. Так, згідно з нею, рівень безробіття серед молоді в грудні становив коло 15 %.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua