Онлайн TV FM радіо FM пауза

Обласні заклади культури стали доступнішими для людей з особливими потребами

Новини

У Івано-Франківську приміщення обласних бібліотек, музеїв, концертних установ та театрів забезпечені безперешкодним доступом для людей з особливими потребами.

За ініціативи першої леді Олени Зеленської ухвалили Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Про це повідомляє Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА:

«Проєкт – про створення комфорту для тих, хто має підвищену чутливість до світла та звуків, хто повертається із зони бойових дій і потребує реабілітації, хто після закінчення війни планує жити вдома з маленькими дітьми. Усі ми періодично буваємо маломобільними, і потребуємо зручного й комфортного простору навколо. А в умовах війни ця потреба лише загострилась. Завдання безбар’єрності сьогодні – збільшити комфорт використання спільного життєвого простору».

Облаштування закладів культури здійснювалось на виконання розпорядження Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації від 28.04.2023 № 154 «Про затвердження обласного плану заходів на 2023-2034 роки з реалізації в Івано-Франківській області Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua