Онлайн TV FM радіо FM пауза

Обама дав відсіч критикам його політики щодо України

Президент Барак Обама рішуче виступив на захист своєї політики щодо України, відкинувши пропозиції почати прямі поставки озброєнь Києву для стримування російської агресії.

Виступаючи на спільній з президентом Акіно прес-конференції в Манілі Обама сказав:

«Що стосується ситуації в Україні, нам вдалося мобілізувати міжнародне співтовариство, щоб чинити дипломатичний тиск на Росію. Що ще нам потрібно було зробити? Невже хтось думає, що посилаючи додаткову зброю в Україну, ми можемо протистояти російській армії? Або у нас все ж більше шансів протистояти їм, застосовуючи дипломатичний тиск, економічні санкції?».

Хоча Обама не назвав своїх опонентів по імені, дві групи критиків найчастіше викликають роздратування Білого дому: республіканські законодавці, такі як сенатор Джон Маккейн, який негативно оцінює майже кожне рішення Обами, і зовнішньополітичні коментатори, які, користуючись своїми можливостями на телебаченні і в пресі, спонукають президента зайняти більш агресивну позицію.

«Більшість зовнішньополітичних коментаторів, що ставлять під сумнів нашу політику, вплуталися б в цілий ряд військових авантюр, до яких американський народ не виявляє жодного інтересу і, які ніяк не сприяли б захисту наших власних інтересів у сфері безпеки», – зазначив Обама.

Президент додав, що не має наміру приймати політичні рішення, тільки тому, що «комусь в вашингтонських або нью-йоркських кабінетах здається, що вони будуть виглядати сильними».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua