Онлайн TV FM радіо FM пауза

Суші: які бувають види суші? Як навчитися їх розрізняти

Реклама

Суші це найпопулярніша страва в Україні, яку полюбляють як дорослі, так і діти. Якщо раніше їх можна було скуштувати лише в японському ресторані, то зараз багато закладів пропонують відвідувачам спробувати цю смачну страву. Але все, що ми називаємо одним спільним словом суші, поділяються на багато різновидів і кожен з них має свої особливості. Перед тим, як замовляти доставку суші в Коломиї, давайте розберемося які є види суші й чим вони відрізняються один від одного.

Нігірі

Це представник класичного типу суші. В перекладі з японської мови означає “жменя”. Що це означає? Судячи з назви, для приготування нігірі береться така кількість рису, щоб вона вмістилася у долоню.

З цієї маси рису роблять прямокутник, а зверху викладають шматочок риби: тунця чи лосося. Посередині всю цю красоту перев’язують тонкою смужкою з норі.

Сашимі

Сашимі це навіть не можна назвати суші, у тому значенні до якого ми звикли. Це тонко нарізані філе з сирої риби, які подаються з соєвим соусом, васабі й листами сісо. Європейці сиру рибу замінюють на заморожену.

Макі

Цей вид суші дуже часто плутають з ролами. Тому що рис і начинку також загортають у норі і перев’язують смужкою з морської капусти. Макі можна їсти як паличками, так і руками. Такі суші дуже поширені і є в меню майже кожного закладу, який готує суші. Найпопулярнішими з них є:

  • макі з огірком (Карпа макі);
  • макі з лососем (Сяке макі);
  • макі з омлетом (Тамаго макі);
  • макі з тунцем (Текка макі);
  • макі з вершковим сиром і лососем (Макі залм).

Темакі – суші

Особливістю темакі є їх форма, яка нагадує конус. Це коли начинка загортається у лист норі, складений у форму конуса. Тут особлива увага приділяється норі.

Важливо брати якісні листи норі. Такий лист підсушують з одного боку, щоб одна сторона була хрумкою, а інша еластичною, щоб легко було скрутити. Довжина темакі складає близько 10 см і їдять їх руками.

Чираші – суші

Чираші – суші неймовірно популярна страва в Японії. Що вони з себе представляють? Це рис, на який викладають зверху овочі й сиру рибу або морепродукти. З морепродуктів найчастіше використовують тигрову креветку, лосось, тунець, морські гребінці.

Тепер ви точно не розгубитеся, читаючи назви в меню. Якщо звернути увагу, то інгредієнти майже в усіх видів суші однакові. Відрізняються вони тільки технологією приготування і подачею. Так що: вибирайте, замовляйте і пробуйте. Pronto готові дивувати вас новими смачними стравами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua