Онлайн TV FM радіо FM пауза

Різновиди і особливості пива Хургарден

Реклама

Пиво Hoegaarden входить до найпопулярніших бельгійських слабоалкогольних напоїв і відоме багатою історією – його рецепт був винайдений ченцями в однойменному селі ще в XV столітті. А вже у XX столітті один з місцевих жителів спробував зварити пиво по стародавньому рецепту, і йому це вдалося. Після чого з’явився сучасний бренд. Особливий смак та аромат цьому пшеничному пиву надають зерна коріандру та апельсинова цедра – за допомогою цих спецій ченці пом’якшили надмірну кислоту нефільтрованого пінного напою. У цій статті ми розповімо про основні різновиди Hoegaarden, а також про те, як краще вживати напій, щоб максимально насолодитися його м’яким смаком і тонким смаком.

Головні різновиди

Виробник пропонує такі види Hoegaarden:

  1. Blanche – класичне пиво, яке виготовляється за старовинним рецептом. Має злегка пряний м’який смак з цитрусовою ноткою і ледь вловимою хмелевою гіркуватістю.
  2. Grapefruit – напій із фруктовим смаком та помітною ноткою стиглого грейпфрута в ароматі. У післясмаку є приємна цитрусова гіркуватість.
  3. Agrum – готується на основі Blanche, але до складу додається сік різних цитрусових: лимона, лайма, мандарину, апельсину, грейпфруту. За рахунок цього готовий напій має легкий смак і відмінно освіжає в спеку.
  4. Rosee – пиво на основі класичного Blanche із додаванням малинового соку. Такий Хугарден має солодкуватий смак з нотками хмелю, родзинок, прянощів та цитрусових. В ароматі відчуваються малина та полуниця.
  5. Cherry – це також звичайний Хугарден, але з вишневим соком, що надає аромату нотки квітучої вишні.
  6. Speciale – сезонний продукт, який виготовляється лише з жовтня до січня. Має злегка гіркуватий смак з освіжаючою кислинкою.

Як правильно пити?

Перед вживанням слід охолодити банку або пляшку до +2-3 градусів, потім налити пиво в спеціальний келих на дві третини, збовтати круговими рухами залишок для підняття осаду і долити його в склянку. Кращий келих – фірмова шестигранна склянка з товстого скла. Дизайн цієї склянки, яка дозволяє довше зберігати холодний напій, розробив П’єр Селіс – засновник компанії з виробництва Хугардена. У бельгійських барах у пшеничне пиво додають часточку лимона, вичавлюючи сік безпосередньо в склянці. У якості закуски до Hoegaarden нерідко подають смажене насіння. Також це пиво, як і інші аналогічні напої, у широкому асортименті представлені на Маудау, добре поєднується з більшістю традиційних закусок – солоними горішками, чіпсами, сухариками, піцею. Якщо хочеться чогось більш вишуканого, гідні гастрономічні пари нефільтрованому пшеничному напою складають тофу з імбиром, ковбасні рулети, біла риба на грилі, креветки, різноманітні салати, заправлені соком лайма або лимона.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua