Онлайн TV FM радіо FM пауза

Показання до УЗД органів малого тазу

Реклама

Ультразвукова діагностика призначається пацієнтам за наявності різних симптомів та станів. Адже це — безпечний, неінвазивний, інформативний метод обстеження. Зокрема УЗД органів малого тазу у Львові незамінне для діагностики захворювань сечостатевої системи, гінекологічних захворювань. Про те, за яких симптомів необхідне таке обстеження, поговоримо просто зараз.

Коли варто записатися на УЗД органів малого тазу?

Ультразвукове дослідження органів малого тазу варто робити у таких випадках:

  • Наявності болю або дискомфорту в зоні малого тазу. Якщо ви відчуваєте будь-який біль, дискомфорт або незвичайні симптоми в малому тазі, це є показанням для проведення УЗД для виявлення можливих причин цих симптомів.
  • Планування вагітності. Ультразвукове дослідження може бути корисним для жінок, які планують вагітність. Виконується для визначення стану репродуктивних органів та виявлення можливих проблем, які можуть вплинути на вагітність.
  • Під час вагітності. Ультразвукове дослідження є важливою процедурою для моніторингу вагітності, визначення стану плода та оцінки розвитку репродуктивних органів матері.
  • Виявлення аномалій або патологій в інших органах. Якщо в ході інших обстежень (наприклад, на плановому медичному огляді) виявлені аномалії або патології, які можуть впливати на органи малого тазу, може бути рекомендоване УЗД для додаткового обстеження.
  • Після лікування захворювань та для моніторингу стану органів малого тазу.

У кожному конкретному випадку, рішення про необхідність та терміни проведення УЗД органів малого тазу повинно приймати лікар, враховуючи клінічну картину, симптоми та індивідуальні особливості кожного пацієнта.

Як підготуватися до обстеження?

Ультразвукова діагностика органів малого тазу не потребує складної підготовки. У клініці Medialt зауважують, що варто дотримуватися лише нескладних правил:

  • Напередодні дотримуйтесь правил дієти, призначеної вашим лікарем. Фахівець може рекомендувати обмежити у раціоні продукти, які викликають підвищене газоутворення.
  • За 1-2 години до процедури випийте 1 літр води.
  • Одягніть на процедуру зручний одяг, який дозволятиме легко звільнити зону живота.

Процедура ультразвукового обстеження органів малого тазу проводиться легко, безболісно та швидко. Ви не відчуватимете жодного дискомфорту. Під час дослідження пацієнт зручно влаштовується на спині, лікар наносить на живіт спеціальний гель та проводить УЗД за допомогою спеціального датчика. Зображення виводиться на екран. Після процедури ви отримуєте діагностичний висновок лікаря.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua