Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кандидоз у дітей: як запобігти розвитку хвороби

Реклама

Умовно-патогенні грибки роду Candida знаходяться на шкірі та слизових оболонках людини постійно. Але нормальна імунна система не дозволяє їм активно розмножуватись. Однак якщо імунітет послаблюється, патогенні мікроорганізми починають інтенсивно розвиватись. В результаті виникає кандидоз, або ж молочниця.

До таких патогенів особливо чутливими є новонароджені, що інфікуються під час пологів від матері. Також вразливою категорією є дівчата-підлітки, що мають проблеми з молочницею в період гормональної перебудови організму.

У разі виникнення симптомів варто звертатись до лікаря, що призначить ефективні медичні препарати. Ліки проти молочниці можна придбати на сайті https://liki.ua/shop/brands/flukonazol-11047 за прийнятними цінами. Кандидоз є розповсюдженою проблемою серед різних категорій пацієнтів. На вагінальну молочницю страждає велика кількість жінок. Оральний кандидоз вражає також літніх людей, що носять зубні протези.

Причини появи молочниці у дітей

Патогенні мікроорганізми можуть розвиватись на шкірі та її придатках, або ж на слизових оболонках ротової порожнини. Гриби роду Candida здатні викликати важкі ураження гортані, трахеї, шлунково-кишкового тракту, слизових оболонок статевих органів та сечовивідних шляхів. Головна небезпека розвитку хвороби, особливо у дітей раннього віку — це ендокардит, менінгіт та загальний сепсис.

При появі симптомів у дитини треба негайно звертатися до педіатра. На оральний кандидоз вказують такі прояви:

  • поява на язиці білого нальоту;
  • відмова дитини від їжі;
  • підвищена дратівливість;
  • скарги на біль та печіння у роті;
  • ранки та тріщинки у кутиках рота.

При молочниці наліт локалізується на язиці, піднебінні, внутрішній поверхні щік, або на мигдаликах. Візуально нашарування нагадує сир, звідси й назва «молочниця». Наліт легко знімається на початку захворювання, але при відсутності лікування стає щільним, набуває жовтого відтінку, та при намаганні відділити його від слизової залишає кровоточиві ранки.

Результати лікування

Призначена лікарем ефективна терапія протигрибковими засобами має добрі прогнози. Оральний кандидоз у дітей повністю виліковний. Для профілактики потрібно прокип’ятити або іншим чином дезінфікувати всі предмети, з якими контактує дитина: смочки, пустушки, посуд тощо.

Небезпека відсутності лікування в тому, що кандидоз переходить у хронічну форму та стає стійким до препаратів. Надалі хронічна інфекція буде часто активуватись на тлі супутніх захворювань та спричиняти неприємні відчуття і дискомфорт. Тому при появі симптомів звертайтесь до лікаря та будьте здорові.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua