Онлайн TV FM радіо FM пауза

Які ліки мають бути в автомобільній аптечці

ліки в аптечці Реклама

Наявність аптечки в автомобілі обумовлена не тільки правилами дорожнього руху, а й міркуваннями безпеки. Під час поїздки ніхто не очікує, що трапиться аварія, але ситуації бувають різні. І якщо дорожня пригода вже сталася, автоаптечка допоможе надати постраждалим першу допомогу, яка часом є вирішальною для збереження життя та здоров’я. У каталозі інтернет-магазину AutoBaza представлено різні набори медикаментів, склад яких регламентовано правилами. У статті ми розповімо про те, які ліки мають бути в наборі в обов’язковому порядку.

Види автоаптечок

Розрізняють два види комплектів, які використовуються для надання першої медичної допомоги:

  1. Аварійна. Вона розроблена спеціально для випадків, коли сталася нештатна ситуація на дорозі і необхідно надати долікарську допомогу постраждалим. Основний обсяг займають медикаменти та засоби, що дозволяють зупинити кровотечу. До них належать: джгути, нестерильні та стерильні бинти, стерильні серветки, серветки з просоченням знезаражувальними розчинами, еластичні бинти, ножиці, шпильки. Водій також може доукомплектувати аптечку спеціалізованими наборами для зупинки кровотеч, які продаються в аптеках у готовому вигляді.
  2. Експлуатаційна. Цей комплект відрізняється за складом, оскільки призначений для полегшення стану потерпілого при травмах, опіках, а також у ситуаціях, коли необхідно провести реанімаційні заходи. До набору входять: гелеві пов’язки для накладання на опіки, плівка або клапан для проведення інтубації, перев’язувальні матеріали, термопростирадло, медичні рукавички, вата, лейкопластир, шпильки.

Якщо водій приймає будь-які медикаменти, він просто додає їх до стандартного комплекту. Це також стосується тонометра, термометра, антибіотиків, протизапальних препаратів.

Як правильно зберігати аптечку

Багато медикаментів потребують певних умов зберігання. Тому аптечку слід розташовувати в багажнику або в салоні так, щоб вона була максимально захищена від термічних впливів. Водночас ліки мають бути у швидкому доступі, щоб у разі виникнення аварійної ситуації її можна було швидко знайти й використати.

Медикаменти упаковують в м’які чохли або пластикові коробки. Набори в м’якому чохлі легше розмістити для зберігання, але під час аварії його вміст частіше пошкоджується. Пластиковий бокс краще забезпечує збереження ліків, але його розміщення в бардачку буває проблематичним.

Під час купівлі автоаптечки слід уважно перевіряти терміни придатності медикаментів і стежити за цим надалі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua