Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як пошити лежанку для кота своїми руками

Реклама

Кожен власник кицьки знає, як сильно його підопічна любить спати. То чому б не надати їй зручне місце для відпочинку, наприклад, м’яке котяче ліжко? Звичайно, подібні аксесуари для домашніх тварин часом можуть коштувати необґрунтованого дорого в зоомагазинах, але зшити лежак для кішки можна і своїми руками. Це досить простий швейний проект, який не забере багато вашого часу і буде під силу навіть новачкам у шитті. А в результаті докладених зусиль ваш пухнастий член сім’ї отримає затишне місце, де зможе звернутися калачиком і приємно подрімати.

Отож, щоб пошити ліжечко для котика вам знадобляться:

  • 1.5 метра флісу або іншого м’якого, плюшевого матеріалу
  • поліестеровий наповнювач для набивання
  • нитки та машинні голки
  • кравецькі шпильки
  • закрійні ножиці або дисковий розкрійний ніж
  • побутова швейна машинка
  • праска та дошка для прасування
  • котяча м’ята (за бажанням)

Крок №1.
Насамперед скачайте безкоштовну викрійку лежанки для кота з сайту Instructables. Далі, дотримуючись інструкцій у файлі проекту, та використовуючи розкрійний ніж, виріжте зі шматка тканини два кола діаметром 55 сантиметрів.

Крок №2.

Складіть дві круглі деталі лицьовими сторонами разом та сколіть шпильками. Далі зшийте їх на швейній машині, проклавши рядок по периметру заготовки. Припуск на шов має бути не більше трьох міліметрів. Не забудьте залишити незашитою ділянку приблизно в 8 сантиметрів або з ширину вашої долоні. Через цей отвір ми надалі набиватимемо наше ліжко для кота м’яким синтетичним волокном.

Крок №3.

Обережно виверніть заготовку на лицьову сторону через незашитий отвір. Потім розпрасуйте припуски до центру виробу. Після цього вам потрібно буде сформувати всередині круглої заготовки коло, діаметром поменше. З цією метою приколіть по периметру деталі, на відстані 10 сантиметрів від краю, кравецькі шпильки.

Крок №4.

Тепер нам потрібно прокласти рядок по наміченому шпильками внутрішньому колу. Під час шиття обережно прибирайте шпильки зі шляху рядка. За аналогією з минулим разом, також залиште незашитим отвір завдовжки 10 сантиметрів. Ця ділянка повинна розташовуватися навпроти такого ж отвору на зовнішньому діаметрі заготовки.

Як тільки ви закінчите роботу на побутовій швейній машині, вам потрібно буде набити внутрішнє коло поліестеровим волокном через отвір. Заповніть цю частину виробу наповнювачем, наскільки ви хочете туго. Після цього зашийте отвір за допомогою машинки для шиття.

Крок №5.

Нарешті ви можете приступити до набивання боковин нашого лежака для кота. Коли закінчите цю роботу, зашийте залишившийся отвір у виробі, використовуючи побутову швейну машинку.

Ну що ж, цей проект успішно завершено! Тепер, коли ви теж знаєте як пошити лежанку для кота своїми руками, зробіть кілька таких ліжок для своєї хвостатої пасії. Ми впевнені, ваша мурка буде рада такому подарунку.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua