Онлайн TV FM радіо FM пауза

Головні відмінності суші і ролів

Реклама

Суші й роли – це візитна карточка японської кухні. Але не дивлячись на таку популярність по всьому світу, більшість чули лише про такі види, як “Філадельфія” і “Каліфорнія”.

Сьогодні знайти ресторан японської кухні абсолютно не є проблемою, навіть замовити роли у Львові можна прямо з доставкою в офіс або додому. Проблема полягає лише в тому, що не всі клієнти розуміються на незнайомих японських назвах страв. Прочитавши статтю, ви отримаєте базові навички, як розрізняти окремі види суші і ролів.

Чим відрізняються роли від суші?

Різницю між суші й ролами ми будемо знаходити за наступними критеріями:

  • зовнішній вигляд;
  • складові;
  • процес приготування;
  • спосіб подачі.

Суші – це прямокутної форми грудочка рису з розташованою зверху скибочкою риби і перев’язані смужкою норі. Роли зовні нагадують рулети з начинкою, які прикрашені рибною ікрою.

Для суші найчастіше використовують таку рибу: вугор, лосось або морепродукти. Що стосується ролів, то як начиння можна використовувати що завгодно.

Як готують суші? З грудочки рису, приготованого спеціальним способом, ліплять довгасті заготовки, зверху кладуть шматки риби. У ролів технологія дещо складніше. На водорості норі розкладають рис, зверху начинку і все це згортають у тугий джгут. Потім рулет розрізають на рівні частинки, товщиною не більше 1 см.

Особливістю суші є ще те, що цю страву подають одразу після приготування. У японських ресторанах можна побачити, що сушисти готують суші прямо в залі. І відразу подають клієнтові. Їдять їх паличками або руками, трохи зануривши в соєвий соус. Роли перед подачею можуть зберігатися у холодильнику. Подають роли порціонно, разом з ними розміщуються соєвий соус, маринований імбир і васабі.

Про що нам говорять назви страв?

Японці називають свої страви макідзуші або просто макі. Перекладаючи з японської, це означає кручені суші. Традиційний спосіб приготування – це використання рису, норі і риби. Що стосується наповнення, то тут підходять будь-які морепродукти чи овочі.

Макі поділяють на такі підвиди:

  • хосомакі – це рол, у якому в якості начинки використовується лише один інгредієнт;
  • футомакі – начинка складається з 3 – 5 інгредієнтів. Це може бути різних сортів риба, морепродукти, овочі, сир, омлет;
  • уромакі – це роли навиворіт, де норі знаходяться всередині, а рис – зовні. Прикрашають їх червоною ікрою або яскравою ікрою тобіко.

Є ще один дуже смачний вид ролів – запечені роли. Їх готують методом запікання на грилі або в духовій шафі. Перед запіканням роли змащують спеціальним соусом, щоб утворилася смачна скоринка.

Темпура – гарячі роли. Ці роли готують у клярі. Начинку для темпура можна використовувати будь-яку. Роли обсмажують на невеликій кількості олії кілька хвилин на дуже гарячій сковороді. Ми розповіли про основні види суші і ролів, які обов’язково потрібно скуштувати. А ознайомившись з популярними стравами, можна переходити на менш відомі види, але при цьому, не менш смачнішими. NOA має для вас безліч варіантів суші і ролів від яких ви будете у захваті.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua