Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чому утворюється конденсат на вікнах? Як розв’язати проблему?

Реклама

Всі ми стикалися з такою проблемою, як поява конденсату на вікнах. Хто не знає, це коли на вікнах у квартирі, будинку з’являється волога. Утворення конденсату на вікнах вказує на несприятливий мікроклімат в оселі. Чи можна позбутися цієї проблеми? Звісно можна. Але спершу давайте розберемось, які фактори призводять до появи конденсату на вікнах та до чого тут рекуператори повітря.

Причини, які призводять до утворення конденсату

Існує п’ять причин, які призводять до появи конденсату на вікнах.

  1. Вологість і перепад температури. Чим більша вологість всередині помешкання, тим більше конденсату з’являється на вікнах. Особливо це помітно, коли на кухні займаєшся приготуванням їжі при зачинених вікнах. Так само і з температурою – чим більша температура всередині та нижча за вікном – тим більше запотівають вікна. 
  2. Неякісні укоси. Якщо вам попалися недоброчесні робітники з встановлення металопластикових вікон, та погано виконали роботи по укосах, то ви теж можете зіткнутися з такою проблемою. Рішення тут буде лише одне – заміна погано зроблених укосів.
  3. Слабка вентиляційна система. Для того, щоб позбутися зайвої вологи у приміщенні, потрібно мати ефективну систему вентиляції. Для цього потрібно встановити якісну механічну систему вентиляції або використовуйте в приміщеннях з підвищеною вологістю осушувачі повітря. 
  4. Широке підвіконня, яке сильно перекриває батарею. Щоб забезпечити правильний теплообмін, підвіконня не має виходити за межі батареї. Також треба забезпечити проміжок між краєм підвіконня і шторою.
  5. Квіти на підвіконні. Як відомо, рослини здатні виробляти самостійно вологу. І якщо їх дуже багато розташовано на одному підвіконні, то це може призвести до запотівання скла.

Всі проблеми, які ми перерахували, можна вирішити досить легко. Всі ці фактори так чи інакше пов’язані з неякісною вентиляцією. Встановивши рекуператор повітря, ви тим самим не тільки позбудетеся конденсату, а і забезпечите житло чистим повітрям. 

Чи складно встановити рекуператор?

Рекуператори це сучасні пристрої вентиляційної системи, які забезпечують ефективний теплообмін. Для встановлення рекуператора необхідно мати спеціалізований інструментарій: алмазна бурова установка, промисловий пилотяг та інші. Також перед проведенням монтажних робіт потрібно перевірити наявність проводки та інші особливості приміщення. Дуже важливим є правильно встановити рекуператор. Тому найкраще буде в цьому питанні довіритися професіоналам. Фахівці Pranaне тільки підберуть вам правильний рекуператор для вашої оселі, а і допоможуть встановити пристрій.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua