Онлайн TV FM радіо FM пауза

Новий насіннєвий магазин відкрили у Івано-Франківську. Відео

магазин Новини

Новий насіннєвий магазин відкрили у Івано-Франківську. Власник бізнесу – ветеран Ато з Донеччини – Петро Салама. У межах підприємницького дня магазин відвідав очільник громади Руслан Марцінків. Майже 5 тисяч сортів насіння з усіх куточків світу. Власник магазину каже, тут покупці знайдуть товар на будь-який гаманець.

«Ми 24 роки працюємо в цьому бізнесі. І для нас це тема, яку ми знаємо. Ми розуміємося на насінні. Яке найкраще насіння, тут представлено насіння з усього світу. Ми можемо дати насіння вагове, з оцих банок і продати його 10 грамів. Ми підготувалися до цього, ми закупили обладнання, яким можна це зробити. Голландія, Європа, Америка. Це буквально весь світ. Також є і українське насіння, його дуже багато. В нас це дуже доступна, ми маємо преференцію від постачальників, маємо довіру і постачальники нам зробили знижки безпрецендентні і тому ми можемо зробити ціну надзвичайно низьку. Тут буде біля 5 тисяч видів насіння. Це надзвичайно багато. Наприклад, помідор жовтий, їх у нас є 5 видів. У професійній тільки упаковці», – розповідає власник магазину «Імперія насіння», ветеран АТО/ООС Петро Салама.

Магазин неодмінно матиме попит, впевнений постачальник. Окрім того, що тут є величезний вибір продукції, українці взялися частіше обробляти землю.

Попит є, попит є великий на насіння і я думаю. Що згодом буде точка з оптовим продажем насіння по всій області. Попит на насіння в останні 2 роки, з початку повномасштабного вторгнення різко зріс. Зараз майже нема вільної ділянки землі, яка би не була задіяна на посадку насіння. Багато людей виживають за рахунок того, що щось вирощують», – постачальник продукції Володимир Лаврік.

Бізнес приїхав до Івано-Франківська з Великої Новосілки Донецької області. Звідти переїхали і працівники магазину, які пліч-о-пліч з власниками реалізовували все, що необхідно для ведення саду та городу. Тому обіцяють, покупці тут знайдуть все, що необхідно для вирощування городини.

«Ми можемо багато чого порекомендувати, порадити. От осінь, треба обробити буде сад. Підкормити і обробити сад. Люди можуть звернутися не лише за засобами захисту рослин. Ми будемо пропонувати агроволокно, все, що стосується саду та городу», – каже продавець-консультант Інна Садовнича.

Власник магазину Петро Салама від 2014-го року брав участь у бойових діях у складі добровольчого батальйону «Донбас». Поки чоловік обороняв країну від окупанта, бізнесом займалася дружина. Зараз родина активно волонтерить та розвиває бізнес у Івано-Франківську. 

«Дуже важливо, що це є бізнес учасника бойових дій, що це є внутрішньо переміщена особа, яка воювала, яка разом з родиною переїхала і заробляє ці кошти для своєї родини і платить податки, тому я закликаю підтримувати такий бізнес, бізнес УБД. Люди досить багато вирощують, тому є вибір, заходьте, це є центр міста, біля ринку, на вулиці Галицькій та Військових ветеранів. Тому підтримайте саме ветеранський бізнес, це є важливо. Надихає людей щось творити, працювати, сплачувати податки. А зважаючи на те, що це ветеранський бізнес, багато зароблених коштів витрачається на волонтерську діяльність», – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua