Онлайн TV FM радіо FM пауза

Герої на фронті та вдома: як ветерани проходять реабілітацію у центрі “Донбас–Прикарпаття”. Відео

Новини


6-го грудня українці відзначають День Збройних Сил України. Це свято сильних, сміливих, незламних героїв нашої держави. За 10 років війни, багато з них віддали своє життя за волю України. Щодня наші захисники та захисниці продовжують боротьбу на фронті. Не здаються і ті, хто повернувся з передової та відновлюється від отриманих в бою травм.

Вони без сумнівів та зволікань стали на захист країни. Ціною власного здоров’я, боролись за волю та незалежність кожного українця. Через отримані травми, сьогодні їм щодня доводиться працювати уже над власним відновленням. Такими є тепер будні і завжди усміхненого Романа. Будучи уже ветераном АТО, чоловік не зміг стояти осторонь і в перші дні повномасштабного вторгнення знову став на захист своєї Батьківщини.

Служив артилеристом у складі 10 гірсько-штурмової бригади на різних напрямках. Втім під час непростого бою, каже, був розстріляний ворогом на Луганщині. Наразі через отримані травми проходить реабілітацію у центрі «Донбас –Прикарпаття».

Тут же проходить реабілітацію ветеран АТО Володимир Вовчик. Чоловік служив у складі 53-ї окремої механізованої бригади ще у 2015-му-2016-му роках на Донеччині.

Пригадувати та вдаватись в деталі військової служби, зізнається Володимир ще не готовий. Все ж одну історії із фронту розповів.

«Їхали на чергування ярами і не прорахували скільки важить «Град». Сорок стволів по сто кілограм, а ще сама машина. І треба було виїхати вгору в яр. Ніч, ми без світла. «Урал» з хлопцями виїхав, а ми на «Граді» перевертаємось назад. Вирішили: їхали задом (сміється)».

Пройшовши не один бій з ворогом, своє здоров’я ветеран втратив через морози. Довготривале лікування не допомогло, тож довелось робити операції зі встановлення двох суглобних протезів.

Незважаючи на всі складнощі, наші захисники залишаються незламними як духовно так і морально. Чимало їм в цьому допомагають і тут у центрі безкоштовної реабілітації «Донбас–Прикарпаття».  

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua