Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Незалежний» Крим продовжує продавати свою продукцію в Західній Україні

«Незалежний» Крим продовжує продавати свою продукцію в Західній Україні. Наразі перебоїв із постачанням морепродуктів, вина з півострова не має. Ти часом, Крим майже повністю залежний від України і відмова від українського ринку збуту – удар передусім по кримському виробникові.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Ринок Західної України цікавить кримський алкоголь – вино та коньяк. Від нього не хочуть відмовлятися ані покупці, ні продавці. Порівняно з європейськими виробами, ціна напоїв із Криму доступніша для українців і становить у середньому 50 гривень за пляшку.

Чи залишаться на прилавках кримські товари через місяць, якою буде їхня ціна керівництво торгових мереж не прогнозує. Та відомо, що кримські постачальники і виробники  наразі не заявили про бажання переглянути договори із розповсюдниками.  Відтак найближчим часом на прилавках будуть і вино, і коньяк.

«Дистриб’ютори мають достатньо товарних запасів кримської продукції на складах, тому вона не зникне. Принаймні найближчим часом», – коментує керівник одного із львівських супермаркетів Володимир Майданов. 

Натомість проблеми можуть виникнути з дарами моря.  За словами економічного експерта Івана Стефанишина, понад половину риби в Україні виловлюють саме у Криму. Тож, можливо, доведеться активніше співпрацювати зі скандинавськими імпортерами. Передусім із Норвегією.

А от щодо популярних сезонних фруктів, які влітку завозять із Криму у Західну Україну,  –  виноград, персики та абрикоси, то за потреби їх можна буде замінити плодами з інших регіонів країни. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua