Онлайн TV FM радіо FM пауза

Незабаром на Коломийщині запрацює індустріальний парк «Іскра». Відео

screenshot 20 6 - Незабаром на Коломийщині запрацює індустріальний парк «Іскра». Відео - rai.ua Новини

На Прикарпатті збільшується кількість індустріальних парків. Нещодавно Уряд України вніс до реєстру ділянку в Підгайчиківській територіальній громаді, що на Коломийщині. Там незабаром запрацює індустріальний парк «Іскра».

Мова йде про територію колишнього сірчаного рудника у селі Загайпіль, загальною площею майже 53 гектари. Колишнє підприємство вже давно стоїть пусткою. Голова громади каже, що зробить все можливе, щоб бізнес прийшов сюди і почав працювати. Адже сірчаний рудник розташований біля автостради та залізниці. Тому логістика тут відмінна.

Зі слів очільника громади підприємство вже не працює понад 30 років. Однак тут можна розміщувати нові об’єкти бізнесу та отримувати прибутки у місцеву казну. Понад рік тому подали пропозицію до уряду і отримали згоду.

Наразі вже розпочинаються пошуки бізнесменів, які б хотіли тут розвивати своє підприємництво. Вже є перші пропозиції щодо відкриття тут нових виробництв. Однак це поки поодинокі пропозиції, тому в громаді розпочали процес перемовин із великими фірмами та організаціями.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua