Онлайн TV FM радіо FM пауза

Небезпечні пригоди в Карпатах: рятувальники тричі вирушали на допомогу туристам. Відео

96cf7a3 bukovel ukraine - Небезпечні пригоди в Карпатах: рятувальники тричі вирушали на допомогу туристам. Відео - rai.ua Новини

На Говерлі чоловік травмував ногу, а на горі Смотрич двоє хлопців зійшли з маршруту. На вихідних прикарпатські рятувальники тричі допомагали туристам у горах.

16 лютого ввечері за допомогою до надзвичайників звернулась жінка. Під час мандрівки від водоспаду Женецький Гук в селі Татарів вона втратила орієнтир і заблукала.

«Так як зв’язок з жінкою підтримувався, рятувальниками було визначено попередньо координати заблукалої. Близько півночі Яремчанськими пошуково-рятувальними відділеннями було знайдено 54-річну туристку в районі гори Ґорґан Явірницький. Також здійснено її супровід до міста Яремче звідки вона направилась до тимчасового місця проживання», – розповідає Христина Перцович, речниця ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

17 лютого рятувальники отримали повідомлення про те, що на Говерлі травмувався чоловік.

«За допомогою звернулась жінка, яка повідомила про те, що її чоловік під час спуску гори Говерла травмував ногу і потребує допомоги. Рятувальники, що прибули до місця знаходження туриста надали чоловіку домедичну допомогу, а також транспортували його до підніжжя гори де передали медикам», – каже Христина Перцович, речниця ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Того ж дня на полонині Смотрич заблукали двоє чоловіків 2001 року народження.

«Вони звернулись за допомогою до рятувальників о 20:25 год. повідомили про те, що зійшли з маршруту і не можуть самостійно продовжувати рух, оскільки сам схил обладенілий і рух для них ускладнений і потребують допомоги рятувальників з їхнього супроводу. На щастя, зв’язок із заблукали підтримувався і працівники пошуково-рятувального відділення заблукалих людей знайшли та супроводили їх до притулку де вони залишились до ночівлі«, – розповіла Христина Перцович, речниця ГУ ДСНС в Івано- Франківській області.

Рятувальники ще раз наголошують, до походів в гори потрібно ставитись відповідально. Не нехтувати застереженнями та дотримуватись правил безпеки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua