Онлайн TV FM радіо FM пауза

Небезпечні гори: у Карпатах загинув турист, а в Пробій впав хлопчик

screenshot 13 3 - Небезпечні гори: у Карпатах загинув турист, а в Пробій впав хлопчик - rai.ua Новини

Цими вихідними на вже засніженій Говерлі загинув турист, який заблукав. Ще двох – врятували. А в Яремче ледь не потонув у водоспаді 12-річний хлопчик.

8 жовтня до рятувальників надійшло повідомлення про те, що під час спуску по зеленому маршруту заблукали двоє туристів. Вони просили про допомогу. Далі зв’язок з чоловіками обірвався. Одного з них знайшли між синім та зеленим маршрутом. Його рятувальники супроводили до бази Заросляк. Згодом між Говерлівським водоспадом та синім маршрутом знайшли другого туриста. Однак без ознак життя.

У той же день під час спуску з Говерли травмувала ногу туристка з Луцька. А ввечері 8 жовтня в місті Яремче у водоспад Пробій впав 12-річний хлопчик, розповіла речниця ГУ ДСНС в Івано-Франківській області Христина Перцович:

“Як з’ясувалось, на водоспаді Пробій хлопчик перебував разом із своїми рідними, усі жителі Запоріжжя. Після фотографування він послизнувся на мокрому камінні і впав у воду, де глибина річки близько 3-х метрів. Крики хлопчика про допомогу почув місцевий мешканець, який одразу стрибнув у воду і намагався його дістати. Вже разом з рятувальниками постраждалого транспортували по схилу до карети швидкої допомоги.”

Рятувальники Прикарпаття вкотре закликають туристів, не наражати себе на небезпеку та не виходити на маршрут у разі погіршення погодних умов. А також бути обачними на водоспадах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua