Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Не мовчи! Полон вбиває»: на мирну акцію в Івано-Франківську вийшли родичі військовополонених. Відео

screenshot 38 1 - «Не мовчи! Полон вбиває»: на мирну акцію в Івано-Франківську вийшли родичі військовополонених. Відео - rai.ua Новини

Нагадати українцям про тих, хто потрапив у російський полон або пропав безвісти. В центрі Івано-Франківська родини та друзі полонених військовослужбовців, доєдналися до загальноукраїнської акції «Не мовчи! Полон вбиває!».

Однією з учасниць акції є пані Наталія Макарова. Жінка розповідає, востаннє спілкувалася зі своїм чоловіком ще у травні минулого року:

«Всю інформацію надавали хлопці, які звільнялись з полону, які були з чоловіком. Остання інформація була в квітні 2023 року, і з того часу я нічого про нього не знаю. Всі хлопці з Маріупольського гарнізону були поранені. Мій чоловік отримав три важкі контузії і поранення».

не мовчи, полон вбиває

В російському полоні перебуває й син пані Наталії Піпаш. Інформацію про свою дитину вона дізнається від побратимів, яким вдається вийти з полону живими, зі слізьми на очах розповідає жінка.

«Виходили його побратими із полону і хлопці передали інформацію. Казали, що чули його голос, коли щось запитав в нього охоронець. І оцим ми живемо, крупинки збираємо про якісь відомості, складаємо в пазл».

Також, у липні цього року російські військові виставили відео, на якому її син передає вітання, каже пані Наталія.

мирна акція за військовополоненими

Не оминула загальноукраїнську акцію й представниця громадської організації «Полігон 56 Бердянськ», Анна Михайлишин. За її словами, останніх пів року не було жодних обмінів і зовсім немає зв’язку з полоненими. З своїм чоловіком вона востаннє контактувала ще в лютому минулого року.

Метою акції було нагадати світовій спільноті та українцям, що понад півтора роки українські військові перебувають у полоні, який є «катівнею» для них. Обмін, на превеликий жаль, відбувається вкрай повільно, наголосила організаторка акції, Лілія Гуртовська.

До всеукраїнської акції «Не мовчи! Полон вбиває!» доєдналося майже пів сотні українців і вони сформували живий коридор, що символізував шлях додому.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua