Онлайн TV FM радіо FM пауза

Науковці розповіли, який шоколад покращує настрій

Новини

Мабуть, усім казали, що для покращення настрою можна з’їсти кілька шматочків шоколаду. Однак для цього підійде не весь шоколад.

Як пише Радіо Максимум з посиланням на Journal of Nutritional Biochemistry, здорові дорослі, які з’їдали на день загалом 30 грамів темного шоколаду з 85% вмісту, були щасливішими у порівнянні зі здоровими дорослими, які їли шоколад із меншим вмістом какао або взагалі не їли його.

30 грамів – це приблизно третина 100-грамової плитки.

Вчені дійшли висновку, що покращення настрою було пов’язане з мікробними змінами у кишечнику. Вони пояснили, що вибираючи шоколад, слід купувати його з високим вмістом какао (темний), тому що такий шоколад містять менше цукру, жиру та інших добавок, таких як барвники та пальмова олія.

“Какао, що використовується у виробництві шоколаду, є потужними антиоксидантами, що містяться в рослинах, які, як відомо, підтримують імунну систему та знижують ризик таких захворювань, як рак, деменція, артрит, хвороби серця та інсульт”, – йдеться у дослідженні.

Свої висновки експерти ґрунтують на спостереженні за 46 учасниками “солодкого експерименту”, які у його рамках були поділені на три групи. Одні споживали 30 грамів на день 85% какао-шоколаду, інші їли 30 грамів на день 70% какао-шоколаду, нарешті представники третьої групи взагалі не вживали шоколаду щодня протягом трьох тижнів.

Стан настрою учасників вимірювався за допомогою шкали позитивних та негативних впливів (PANAS), психологічної шкали, яка вказує на позитивні або негативні стани настрою.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua