Онлайн TV FM радіо FM пауза

За ігри про Майдан росіянам може загрожувати штраф

У Державній Думі Росії зареєстрували проект закону про заборону комп’ютерних ігор, спрямованих на пропаганду війни, розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі.

Творець проекту Олег Міхєєв зі “Справедливої Росії” зазначив, що його законопроект пов’язаний із останніми подіями в Україні.

“Захоплення влади неофашистами і наступні події в Україні показали, що всебічне посилення покарання за злочини, пов’язані з непрямою пропагандою та реабілітацією нацизму, — актуальне політичне питання”,

– додав він.

Також Міхєєв зауважив, що подібна пропаганда здійснюється в тому числі і через, здавалося б, абсолютно невинні речі – комп’ютерні ігри. Російський чиновник стверджує, що найбільше обурення в нього викликають саме “бандерівські” ігри – зокрема такі, як “Майдан”.

У Російській Федерації вони стали стрімко поширюватись серед користувачів завдяки недавнім українським подіям. На офіційному порталі цієї комп’ютерної гри міститься слоган “Усі на майдан!”, І російський чиновник вважає, що це прихована популяризація русофобії.

За поширення “профашистських” ігор Міхєєв пропонує штрафувати фізичних осіб на 2000-3000 рублів (55-83 долари). Максимальна сума штрафу для компаній може досягати 500 тисяч рублів (14 тисяч доларів).

Нагадаємо, онлайн-стратегію під назвою “Майдан” створив видавничо-торговим дім “Етногенез”.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua