Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вчені пропонують використовувати рідкий імплантат для розширення пам’яті

Вчені з університету Мічигану придумали новий спосіб запису інформації, який кардинально відрізняється від звичних кремнієвих чіпів. Так, завдяки використанню колоїдних кластерів, можна створити імплантат, здатний утримувати в собі величезний обсяг інформації.

Колоїдні кластери, які уявляють собою складні тривимірні структури, можуть служити для запису інформації. Інженер-хімік Шарон Глозер, як передає International Business Times, пояснила механізм запису шляхом аналогії з кубиком Рубика. На гранях звичайного кубика Рубіка знаходиться якийсь “візерунок” складений різнокольоровими квадратами. У випадку з колоїдної структурою подібний “візерунок” дозволяє зберігати інформацію. Крім того, як і на відомій головоломці, його можна змінювати, без ризику знищити сам “кубик”, що дозволяє записувати, стирати й переписувати інформацію.
Крім того, подібні колоїдні кластери існують в рідинах, які можна легко вводити в організм людини. Враховуючи те, що в одній ложці подібної рідини може міститися до терабайта даних, що дорівнює середньому обсягу жорсткого диска сучасних комп’ютерів, для людини перестане бути складним вивчення мов, величезних масивів даних, подій та іншої інформації. Це може кардинально змінити життя всього людства, розкривши перед ним нові перспективи. Нагадаємо, що гаджети та комп’ютери вже у найближчому майбутньому можуть отримати терабайти оперативної пам’яті.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua