Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Івано-Франківську розвивають IT-освіту. Відео

Наука та ІТ

Розвиток IT освіти, роль бізнесу у формуванні покоління підприємців та більше про «Дія.City». Щоб обговорити ці питання на Прикарпатті відбулася зустріч учасників Франківського айті-кластеру з командою міністерства цифрової трансформації. 

Завдяки таким зустрічам вони налагоджуватимуть співпрацю та розвиватимуть IT сферу в Україні, каже заступник міністра, Олександр Борняков:

«В нас майже у кожному регіоні є ITкластера і це для нас найближчий і найважливіший партнер. Тому що ми як міністерство дуже хочемо почути чим вони живуть і які в них проблеми. Але важко розмовляти з кожною IT-компанією в Україні окремо, адже їх тисячі. А через кластери ми будуємо таку співпрацю».

За словами виконавчої директори Івано-Франківського айті кластеру, Ірини Дарвай, в умовах повномасштабної війни вкрай важливо об’єднуватися зусилля, адже завдяки цьому можна підтримувати економіку держави:

«Не дивлячись на те, що зараз війна, компанії все одно підтримують освітні та соціальні ініціативи. Тому коли компанії гуртуються разом – вони можуть зробити більше».

Також, використання інформаційних технологій дозволяє значно підвищити ефективність навчального процесу та побудувати освітню програму, яка відповідатиме вимогам часу.

«Участь Міністерства, IT-кластеру та університету – це не пуста співпраця, адже ми за якісну освіту. Ми за те, щоб студенти володіли тими навичками, які зараз потрібні»,- зазначив Любомир Ілин, проректор із забезпечення якості освіти та цифрової трансформації УКД.

Команда Міністерства цифрової трансформації проводить зустрічі з IT кластерами в багатьох регіонах України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua