Онлайн TV FM радіо FM пауза

Підліток винайшов взуття,що заряджає смартфон

Хлопець зміг це зробити з допомогою дисків, які генерують енергію, якщо на них тиснути.

Підліток з Філіппін створив взуття, яке генерує електрику під час ходьби і заряджає з його допомогою смартфон. Окрім телефону, можливо заряджати радіо, ліхтарик чи інший пристрій, який заряджається через USB.

Анджело Казіміро, якому лише 15 років, зміг зібрати пристрій, який, із його слів, чудово підходить для туристів чи тих, хто любить бігати, а ще для людей, які проживають далеко від міст та не мають постійного доступу до електроенергії. Він зробив це шляхом розміщення на устілки взуття дві пари спеціальних дисків, тиск на які генерує електрику. Під час того, коли користувач ходить і бігає в такому взутті, акумулятор накопичує електрику, а потім цю енергію можна використати для зарядки телефону через USB.

Однак, пристрій Казіміро все рівно потребує того, щоб його доопрацювали. Результати попередніх презентацій показали, що повна зарядка літій-іонного акумулятора потребує вісім годин ходьби чи бігу, а дві години гри в баскетбол вистачить для того, щоб зарядити телефон лише на 10 хвилин роботи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua