Онлайн TV FM радіо FM пауза

Львівські вчені досліджуватимуть узбережжя Антарктиди

Наукові дослідження наших учених в Антарктиді допомагають у поліпшенні міжнародних зв’язків держави і є важливим фактором для розвитку української економіки.

Про це під час святкової церемонії проводів учасників ХІХ Української антарктичної експедиції 27-го березня розповів перший заступник глави Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Борис Гриньов.

«Євроінтеграційні процеси, що розпочалися в державі, мають стимулювати міжнародну наукову співпрацю, але наші полярники вже й так багато років співпрацюють з ученими з різних країн світу. Учасники нинішньої експедиції повинні зробити все можливе, аби максимально сприяти практичному втіленню наукових здобутків у господарському комплексі країни»,

– зауважив він.

З його слів, незважаючи складну фінансову ситуацію в державі перед науковцями-полярниками стоїть завдання здійснити комплексні дослідження в прибережних зонах Антарктичної дослідницької станції імені академіка Вернадського, провести експлуатаційні дослідження придатності безпілотних літальних апаратів для організації моніторингу навколишнього середовища, а також вивчити рельєф океанського дна за допомогою сучасних техзасобів.

До складу антарктичної експедиції 2014-го року ввійшло 12 спеціалістів із Львова, Києва, Одеси, Севастополя та Харкова. Їх очолив Станіслав Недогибченко. Зимівники нестимуть вахту як мінімум до березня 2015-го року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua