Онлайн TV FM радіо FM пауза

Японці показали людиноподібного робота з

Японська корпорація Softbank представила людиноподібного робота Pepper, який вміє розпізнавати емоції. За словами розробників, їхнє творіння стане справжньою революцією в світі технологій, як свого часу комп’ютери та смартфони. “Майбутнє починається сьогодні”, – сказав під час презентації директор Softbank.

Pepper розуміє не тільки мову (його вже навчили 4,5 тис. слів), але також жести, різні інтонації, мову тіла й настрій людини. “Про деяких людей через їхню безсердечність і бездушність кажуть, що вони роботи. Вперше в історії людства ми наділили робота серцем та емоціями”, – зазначили в Softbank. Pepper оснащений безліччю датчиків і мікрофонів, а пересувається за допомогою спеціальної платформи на колесах. Як розповіли розробники, люди зможуть спілкуватися з пристроєм як з другом чи членом родини.

Машина здатна навчатися, спостерігаючи за реакцією людини і оточенням. Pepper використовує хмарний штучний інтелект: може завантажувати на віддалений сервер те, чому він навчився, щоб цим могли скористатися інші. Продажі Pepper почнуться на початку 2015 року. В Softbank запевнили, що купити собі друга і співрозмовника кожен бажаючий зможе за 2000 тисячі доларів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua