Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Національно-визвольна боротьба УПА та підпілля ОУН на Калущині в 1944-1946 рр.”: у Калуші презентували збірник. Відео

Новини

У краєзнавчому музеї Калущини відбулася попередня презентація збірника документів та матеріалів «Національно-визвольна боротьба УПА та підпілля ОУН на Калущині в 1944-1946 рр.». Її авторами-упорядниками є наукові співробітники музейно-виставкового центру. Мета документального видання – розкрити форми і методи боротьби українських повстанців і підпільників з радянським тоталітарним режимом.

На підставі джерел УПА та ОУН, радянських партійних, урядових і військових чинників автори доводять неспроможність радянської влади протистояти повстанському рухові на Калущині у період його найвищого піднесення 1944-1946 років. Збірник складається з трьох розділів.

Окрему рубрику складають наукові дослідження і монографії, автореферати кандидатських і докторських дисертацій. Наразі видано два сигнальні примірники.

Видання збірника документів та матеріалів «Національно-визвольна боротьба УПА та підпілля ОУН на Калущині в 1944-1946 рр.» є досить вагомим здобутком і історіографії Калуша, вважає викладач Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій Олег Ониськів.

Опубліковані в збірнику документи і матеріали засвідчують численні факти жертовної самовідданої боротьби українських повстанців і підпільників з радянським окупаційним режимом у 1944-1946 роках.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua