Онлайн TV FM радіо FM пауза

Нацбанк домовився з банками про реструктуризацію валютних кредитів

Національний банк України погодив із банками – найбільшими кредиторами з іпотеки і з об’єднаннями валютних позичальників текст меморандуму, який передбачає реструктуризацію валютних кредитів у гривню за курсом на день реструктуризації та дарування курсової різниці за 2014 рік пропорційно до погашення кредиту.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Реструктуризацію проводитимуть за іпотечними валютними кредитами зі залишком основної суми боргу не вище як 2,5 млн грн за офіційним курсом на 1 січня 2014 року (7,9903 грн/дол.).

Меморандум передбачає заборону на підвищення процентної ставки за реструктуризованою частиною кредиту протягом трьох років від часу реструктуризації, списання нарахованих на момент реструктуризації штрафних санкцій та заміну за заявою позичальника ануїтетної форми погашення кредиту на класичну.

Крім того, відповідальність позичальника за кредитом обмежено предметом іпотеки, також діятиме заборона на продаж права вимоги іншим фінустановам без попередньої пропозиції позичальника погасити кредит за ціною поступки правом вимоги.

Меморандум передбачає і створення спецкомісії при Нацбанку для контролю за виконанням та для затвердження правил проведення реструктуризації постановою НБУ.

Меморандум набуде чинності від моменту вступу в дію відповідних змін до Податкового кодексу, текст меморандуму після його підписання буде опубліковано на сайті НБУ.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua