Онлайн TV FM радіо FM пауза

Найстаршій Коломийській церкві виповнилося 315 років. Відео

Новини

Найстарший храм у Коломиї відзначив своє 315-ліття. Це церква Благовіщення Пречистої Діви Марії про ювілей якої, свідчать цифри, які досі збереглися на фасаді храму. Розпочали святкування із Архиєрейської Божественної літургії. 

Саме ця дата є днем і роком заснування церква Благовіщення Пречистої Діви Марії. Зі слів настоятеля храму ця церква є прикладом стійкості для всіх коломиян.

«Сьогодні ця маленька дерев’яна церковця продовжує виконувати свою місію – породжувати нових християн. Є діти, молодь та старші люди. Для мене як священника – це така радість, бо ми ще не загубили духу християнства»,- поділився отець Андрій Танасійчук, настоятель храму.

Архиєрейську Божественну літургію в день народження храму провів правлячий архієрей Коломийської єпархії єпископ Василь Івасюк.

«Наша церква Благовіщення є історичною, має глибоке коріння. На цвинтарі поховані знамениті люди, церква має історичну памʼять для всіх коломиян»,- розповів Владика Василь Івасюк, керуючий справами Коломийської єпархії УГКЦ.

Приїхали на свято священники Коломийської Єпархії УГКЦ. Було на святі і багато прихожан.

«Це є наша реліквія, це є стародавній храм, візитівка нашої Коломийщини»,- вважає Надія, парафіянка.

Також в ювілейний рік у храмі заплановано ряд науково-просвітницьких заходів. Про них можна дізнатися із офіційних сторінок парафії у соціальних мережах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua