Онлайн TV FM радіо FM пауза

На яку допомогу можуть розраховувати військовослужбовці з Івано-Франківської громади. Відео

Новини

Івано-Франківськ продовжує підтримувати військових. Вже з нового 2024-го року захисники та захисниці громади можуть отримати виплати на спорядження, на лікування поранення і не тільки. Додалася виплата на реабілітацію. Загалом матеріальну допомогу надають за 12-ма пунктами.

Виплати можуть отримати захисники, які беруть участь в бойових діях та зареєстровані на території громади. А також бійці, які з-поміж ВПО, зареєстровані в громаді та мають дійсну довідку.

«Для нас пріоритет – підтримка наших захисників. Окрім того, що ми закуповуємо дрони, обладнання, ми ще підтримуємо кожного військовослужбовця. Це і програма на амуніцію – 50 тисяч гривень ми даємо тим, хто бере участь у бойових діях, 20 тисяч тим, хто не бере поки участі, але вже мобілізований, 30 тисяч гривень, якщо є поранення, це 10 тисяч гривень на реабілітацію, покривання житлово-комунальних послуг для тих, хто має УБД і хто не має статусу УБД. Також при народженні дитини у військового, це є 50 тисяч гривень. Це допомога дітям військовослужбовцям до Дня народження, і ряд програм, які ми фінансуємо. Це в медицині, освіті – безкоштовне харчування у школах та дитячих садочках дітей військових, програма оздоровлення та багато інших програм, які ми фінансуємо», – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Сержант 10 бригади ЗСУ Василь Оганесян минулого року, отримавши поранення, звернувся до ЦНАПу за виплатою на лікування та на спорядження. Загалом, розповідає захисник, вийшла чимала сума – 60 тисяч гривень. Цього року планує подати заяву на виплату у розмірі 50 тисяч гривень на амуніцію та на компенсацію житлово-комунальних виплат.

«Івано-Франківськ, напевно, має перше місце по виплатам. Тому що я товаришую з військовослужбовцями з інших міст, вони кажуть, що в них такого немає. Хтось там десь отримає 5 тисяч за просто проходження служби, або 10. Але в них не виплачують за поранення, як у нас виплачують, у Івано-Франківську. Так само не оплачують на амуніцію, від інших я такого не чув, принаймні, тільки в Івано-Франківську», – розповідає військовослужбовець.

Станом на 16 січня у відділення ЦНАПу звернулися 18 військових за виплатами через поранення, на амуніцію подали 170 заявок, з них 68 – онлайн, а на реабілітацію – 40 захисників, підсумовує директор департаменту адміністративних послуг Богдан Питель

«Перелік документів незмінний. Необхідно при собі мати паспорт, ідентифікаційний код, при потребі – також мати з собою довідку внутрішньо переміщеної особи, довідки: форма 5 і форма 6, це про службу у військовій частині та про безпосередню участь в бойових діях, або довідку щодо захисту територіальної цілісності України, і, відповідно, рахунок для призначення допомоги».

Ознайомитися з переліком виплат та необхідними документами для їх оформлення можна на сайті ЦНАПу в окремому розділі «Послуги для військовослужбовців».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua