Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Верховинщині горяни відстояли землю, яку хотіли привласнити без відома громади. Відео

Новини

У період реформи децентралізації та передачі майна селищним радам і ОТГ на Верховинщині знайшлись охочі скористатись моментом та “відірвати” собі ласий шматок землі.

Це урочище Запідок, що знаходиться в селі Верхній Ясенів на Прикарпатті. Тут ще з радянських часів  щороку проводять свято «Полонинське літо». А в будні ця територія – звичайне громадське пасовище, яке використовують близько 30 сімей. Утім, нещодавно один з місцевих вирішив «увірвати ласий шматочок» та  використовувати частину цієї землі у власних інтересах. Ба більше – таку ідею підтримали і погодили на профільній комісії депутати місцевої селищної ради. Дмитро Зеленчук – один зі старожилів села Верхній Ясенів, до якого територіально і належить урочище Запідок. Чоловік вперше чує про тих, хто вирішив привласнити цю територію.

Слова старожила підтверджують й інші мешканці села. Кажуть, їх просто поставили перед фактом, мовляв рішення вже прийняте сесією. Тож горяни зібрались під стінами селищної ради.

Тож вже на третьому сесійному засіданні депутати знову обговорювали майбутнє урочища. Цього разу – під тиском громади таки вирішили відмінити власне ж рішення і не віддавати урочище.

Таким чином горяни відстояли землю і зможуть використовувати цю територію для громадського пасовища та проведення фестивалів.

А яка ваша реакція?
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
rai.ua