Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпаття через війну прибуло більше 15 тис дітей

screenshot 14 5 - На Прикарпаття через війну прибуло більше 15 тис дітей - rai.ua Новини

Івано-Франківський район – один з найчисельніших в Україні за кількістю дітей, які проживають на його території. Йдеться про понад 110 тис.неповнолітніх, які мешкають у 20 громадах. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, пише РАІ.

Також очільниця ОВА зазначає, що за час війни в район прибуло 15 630 дітей із числа ВПО. На сьогодні в Івано-Франківському районі 393 дитини мають статуси сироти чи позбавленої батьківського піклування.

  • Калуський район (13 територіальних громад) – на первинному обліку перебувають 243 дітей, майже половина – це діти з міста Калуша.
  • Надвірнянський район – теж один з тих, що прийняв чимало внутрішньо переміщених із зони бойових дій: більше сотні дітей та чимало соціальних дитячих закладів.
  • Коломийський район:
    ▪️функціонують 5 патронатних родин
    ▪️ 6 дитячих будинків сімейного типу, де виховують 49 дітей з числа сиріт та позбавлених батьківської опіки
    ▪️11 прийомних родин, де проживають 17 дітей
  • Косівський район (5 територіальних громад) – 81 дитина перебуває на обліку. Діє дитячий будинок сімейного типу, створені 2 прийомні родини.
    У районі проживають 373 діток з числа ВПО.
  • Верховинський район – ефективно працюють зі створенням прийомних сімей – таких зараз 8, 2 – створено цього року. Діє дитячий будинок сімейного типу, де проживають 9 дітей, й патронатна сім’я, де взяли на виховання 7 дітей.

Щоб підсилити роботу служб у справах дітей Прикарпаття, за сприяння благодійних організацій та міжнародних партнерів, Івано-Франківська ОВА передала їм комп’ютерну техніку. Такі служби діють у 6 районах Прикарпаття і під час війни її представники працюють у посиленому режимі, адже область прийняла чимало дітей з числа ВПО, на Франківщину прибували різноманітні заклади – дитячі будинки сімейного типу та прийомні родини із зони бойових дій.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua