Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті відкрили перший “Дія-центр”. Відео

Новини

П’ятдесятий на Прикарпатті центр надання адміністративних послуг відкрили днями у селі Устеріки Білоберізької територіальної громади. А ще це перший в області «Дія-центр». Мешканці гірської громади тепер матимуть нагоду отримувати майже 140 адміністративних послуг, зокрема, соціальних, міграційних та інших. Загальна вартість реалізації проєкту складає понад 18 мільйонів гривень. На відкриття приїхали керівники Івано-Франківщини.

П’ятдесятий прикарпатський ЦНАП запрацював у гірській громаді у селі Устеріки. Начальниця відділу центру надання адміністративних послуг Олександра Мороз зазначила, що для їхніх місцевих мешканців відкриття такого закладу було вкрай потрібним. Адже населені пункти в горах розкидані і людям важко добиратися до районного центру.

Зі слів голови Білоберізького територіальної громади Дмитра Іванюка, до відкриття йшли три роки. Це було потрібно, щоб зробити життя горян більш комфортним.

Заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Богдан Футерко каже, що в Україні наразі активно впроваджуються процеси цифрових трансформацій. Прикладом цього і є відкриття такого “Дія-центру” в Устеріках.

Очільниця Прикарпаття Світлана Онищук зазначила, що все це стало можливим завдяки процесам децентралізації. Кошти для будівництва спрямовувалися із державного та місцевого бюджетів, а також за підтримки програм міжнародної технічної допомоги DOBRE та «U-LEAD з Європою».

Цьогоріч на Прикарпатті ще планують відкрити три ЦНАПИ. Однак цей у своєму приміщенні розмістить ще й поліцейський відділ та сільську раду.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua