Онлайн TV FM радіо FM пауза

Покращення безпеки в громадах: на Прикарпатті відбулись збори Асоціації добровільних пожежних команд. Відео

Новини

Задля покращення безпеки в громадах. На Прикарпаття вкотре завітав начальник добровільно пожежної команди Кадлуб-Туравський, Республіки Польща, Анджей Латусек, щоб взяти участь в зборах та привезти спеціальне обладнання для пожежників.

У вересні  2023 року керівниками комунальних підприємств та головами громад була підписано документ про створення асоціації добровільних пожежних команд в Івано-Франківській області. Відтоді на Прикарпатті регулярно проводяться збори, щоб обмінятися досвідом та покращити комунікацію між громадами.

«Ми хотіли зробити так, щоб між цими громадами і тими громадами, які згодом будуть долучатися до цієї асоціації, була створена організація в рятуванні людей. в гасінні пожеж, наданні допомоги один одному, допомоги в обладнанні, в техніці, в озброєнні», – розповідає голова ДПК Івано-Франківської області Володимир Шинкевич.

Цього разу до зборів асоціації доєднався й начальник добровільно пожежної команди Республіки Польща, Анджей Латусек. За сумісництвом – заступник голови асоціації.

«Пожежник не повинен бути просто рятувальником, а ще й повинен допомагати іншим людям. До того ж, в такий складний для України час. По-друге, багато хто не розуміє який сенс пожежних команд, не розуміє цього зв’язку між ними, але до прикладу, в нас у Польщі, такий зв’язок вже існує більше ста років. Такі команди гуртують людей, рятують життя, тощо».

Добровільні пожежні команди повинні працювати в кожному місті, переконаний голова Дубовецької громади, Павло Андрусяк, адже це значно підвищить рівень безпеки:

«Ідеально – це є мережа добровільних пожежних команд, коли в кожному селі є окрема така команда. І це є люди, які присвячують свій час, свої вміння, але громада долучається до їхнього навчання, до захисту, росту їхнього професіоналізму. Тому о їхнє завдання, якщо стається надзвичайна ситуація, прибути першими. І до моменту прибуття державної служби з надзвичайних ситуацій, втримувати цю ситацію під контролем і почати її ліквідовувати».

Наступник кроком буде проведення вже загальних зборів асоціації, що відбудуться в січні 2024 року. Втім до їхнього проведення потрібно оформити необхідні документи та накази, кажуть юристи.

Також начальник добровільної пожежної команди Кадлуб-Туравський Республіки Польща, Анджей Латусек, привіз необхідне обладнання та спорядження для кількох ДПК Івано-Франківської області.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua