Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті провели майстер-клас з ліпки вареників для внутрішньо переміщених дітей. Відео

Новини

Виховати любов до української кухні. В закладі харчування «Паляниця. Кухня Галичини» провели майстер-клас з ліпки вареників для внутрішньо переміщених дітей. Тренінг реалізований волонтерським штабом «Українська команда» в Івано-Франківську. 

Керівник закладу «Паляниця. Кухня Галичини» Тарас Іщенко зазначає, схожі тренінги для дітей проводяться далеко не вперше:

«Для нашого закладу це вже не вперше, ми відкрилися під час повномасштабного вторгнення в червні 2022 року. З того часу ми вже провели більше 40 безкоштовних майстер-класів. В основному – це ліпка вареників, приготування пасочок. Ми таким чином прививаємо діткам, які є тимчасово переселеними з окупованих території, звільненого Херсону, любов до української культури».

Керівник волонтерського штабу «Українська команда» Андрій Монастирський розповідає, їхня ціль – зайняти дітей з деокупованих територій приємною справою, допомогти їм розслабитись та відпочити.

«Наше завдання полягає в тому, щоб ми якимось чином долучили їх до того, щоб вони могли розвантажити себе, переключитися, не відчувати, можливо, навіть забути про те жахіття, яке творилося на їхніх територіях. Волонтерський штаб проводить це вже не вперше, приблизно кожні два місяці ми проводимо таку роботу. Ми взяли собі це за ціль»,– зазначає керівник волонтерського штабу «Українська команда» Андрій Монастирський.

Волонтерка штабу «Українська команда» Анастасія Павлюк каже, ліпка вареників – це давня українська традиція, палдля дітей вона буде цікавою та пізнавальною:

«В нашому Івано-Франківському закладі «Паляниця. Кухня Галичини» ми хочемо організувати майстер-клас для діток , які приїхали з Херсону. Щоб вони не забували традиції, то в нас буде відбуватися ліпка вареників. Це українська страва, це традиція, ми на Івано-Франківщині, колись завжди були в неділю вареники».

Володимир Пічак, представник волонтерського штабу «Українська команда» впевнений,  майстер-клас з ліпки вареників для внутрішньо переміщених дітей, подарує їм хороший настрій:

«Нам сьогодні випала чудова нагода запросити внутрішньо переміщених дітей на захід щодо ліплення вареників в закладі «Паляниця. Кухня Галичини» з подальшим врученням, як і гарного настрою, так і заохочувальних подарунків»,- ділиться Володимир Пічак, представник волонтерського штабу «Українська команда».

Загалом до майстер-класу долучилося 15 дітей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua