Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті працює перший добровольчий хірургічний шпиталь. Відео

Новини

Безкоштовну медичну допомогу для захисників України та внутрішньо переміщених осіб надає в Івано-Франківську перший добровольчий хірургічний шпиталь. Працює волонтерський медзаклад з перших тижнів повномасштабної війни.

Богдан Рудковський – лікар терапевт з Маріуполя. Впродовж 7-ми років працював на лінії розмежування. Та з 24-го лютого волонтерить у поліклінічному відділені добровольчого шпиталю. 

Психологічну підтримку вимушеним переселенцям та бійцям надає тут також Анна Галущак із Харкова. У цьому  напрямку, розповідає жінка, працює уже 7 років. Та кількість людей, які потребують психологічної реабілітації, каже, – нині найбільша. Проте, зазначає психологиня, наші люди міцні духом. І чимало із постраждалих, досить швидко відновлюються.

З  бойовим настроєм на лікуванні у хіругічному госпіталі в Лисці перебувають захисники Маріуполя. Серед них – боєць полку Азов 29-річний Іван Котельніков. Розповідає. що боронити рідну землю пішов добровольцем ще у 2015-му році. Під час боїв на заводі «Азовсталь» отримав надважкі поранення.

У полоні Іван був майже два місяці. А мить повернення в Україну, зізнається чоловік, була найемоційнішою та найяскравішою у його житті. Реабілітацію у Лисці проходить уже місяць. Та попереду, каже, ще чимало роботи по відновленню.  

Загалом, за ввесь час роботи шпиталю, розповідає його керівник, лікарі прооперували понад півсотні українських захисників. Ввесь медичний персонал, працює тут на волонтерських засадах. І чимало з них вимушені переселенці.  

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua