Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті не поспішають купувати землю. Відео

Новини

З 1 липня в Україні скасували мораторій на продаж аграрної землі. Втім, нині на Прикарпатті не поспішають купувати землю. За продажами – Івано-Франківщина знаходиться лише на 19 місці.

З 1 липня близько семи тисяч земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею майже 60 тисяч гектарів, які є на Прикарпатті,  перейшли у повноцінне розпорядження громад.

Втім, поки на Прикарпатті ринок землі не користується популярністю. Ба більше, за цей час на Франківщині продали лише 41 ділянку, загальною площею трохи менше двадцяти гектарів і вартістю 196 тисяч гривень. І це – практично найменше в Україні.

Попри це, вартість землі сьогодні надзвичайно низька. На думку експертів, вона має бути в рази вища.

Та найбільше переваг відчують саме власники земельних ділянок. Адже відтепер у них є додатковий капітал. До прикладу, експерти прогнозують зростання розміру орендної плати на землю. Землевласники зможуть об’єднувати свої ділянки із суміжними, а ще – брати кредит під заставу земельної ділянки і продавати свою землю.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua