Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті є села, де відсутня система оповіщення. Відео

Новини

В Івано-Франківську на черговій нараді голови ОВА підняли питання стосовно системи оповіщення населення. За словами посадовців, їй вже понад 30 років, тому фахівці роблять все можливе аби вона працювала без перебоїв.

За словами, начальника управління з питань цивільного захисту населення, Володимира Стебницького, постановою Кабміну затверджено положення про реорганізацію систем оповіщення і створення місцевих автоматизованих систем.

Робота щодо впровадження систем озвучення активно впроваджується в понад десяти населених пунктах, каже посадовець. В той час як в понад двадцятьох громадах, роботи навіть не розпочиналися і є села, де взагалі відсутня система оповіщення.

Також, посадовець наголосив на важливості встановлення гучномовців інтегрованих до територіальної системи у населених пунктах, які знаходяться в п’ятикілометровій зоні від об’єктів критичної інфрастурктури.

Посадовці наголосили, що голови територіальних громад, які ще не розпочали реорганізацію, повинні невідкладно розпочати роботи, інакше будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua