Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті група осіб вирубувала дерева в заповіднику

Новини

На Прикарпатті викрито злочинне угруповання, яке займалось заготівлею деревини на території природно-заповідного фонду.

Про це пише РАІ з посиланням на прокуратуру Івано-Франківської області.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури організатору та чотирьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а також у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду, збуті деревини, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, виконувач обов’язків директора лісгоспу, маючи намір займатись злочинною діяльністю, створив стійку організовану групу, до якої залучив начальника одного із відділів та трьох лісничих. У подальшому службовці лісгоспу, незважаючи на відсутність затверджених Міністерством енергетики та захисту довкілля України лімітів, здійснили заготівлю лісопродукції на території природно-заповідного фонду.

Надаючи вигляду законності такій діяльності, зловмисники виписували та видавали лісорубні квитки. До проведення незаконних рубок залучали підлеглих працівників, не доводячи до відома останніх своїх злочинних намірів.

У результаті неправомірних дій незаконно зрубано 308 кв.м деревини, чим завдано збитків державі на суму понад 1 млн грн. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Нагадаємо: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляло РАІ, два вантажних автомобіля, водії яких транспортували деревину без належних дозвільних документів, викрили працівники обласного управління стратегічних розслідувань в селищі Отинія Коломийського району.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua